Stap 2b: Aanbod specificeren


Stap b: specifieke details aanpassen

Na het overnemen van het landelijk aanbod, specificeer je het naar je eigen lokale situatie. 

 1. Selecteer in de aanbodwidget het overgenomen aanbod en open het door te dubbelklikken of op Wijzigen te klikken. Het geopende aanbod toont velden met een blauwe en een witte achtergrond.
  1. Witte achtergrond: Controleer en wijzig waar nodig eerst de velden met een witte achtergrond. Dit zijn velden waarin je de lokale situatie moet specificeren. Dit houdt vaak in dat je een doelgebied en een agenda in moet vullen.
  2. Blauwe achtergrond: Controleer vervolgens de gekoppelde velden, te herkennen aan een blauwe achtergrond. In deze velden wordt er dus getoond wat de aanbieder invoert.
   Het kan zijn dat er toch een blauw veld is wat je wilt aanpassen naar je lokale situatie. Het is mogelijk een veld los te koppelen, mits het overnemen van deze informatie niet verplicht is. Hiervoor klik je met je rechtermuisknop op de titel van een veld en kies je Stop overnemen. Is het niet mogelijk om een veld los te koppelen dan zie je in een verzonken lichtgrijs staan Verplicht overgenomen.

Loskoppelen wel mogelijk:

Loskoppelen niet mogelijk:

   

Let op! 

 • Vermeld de datum en tijd zo exact mogelijk (datum, tijd, vaste dag, periode) 
 • Beschrijf je aanbod zo compleet mogelijk. Een aantal aanwijzingen bij het invullen van spreekuren en hulp bij invullen belastingformulieren: 
  • Wat bied je precies aan? Invulhulp, zelf doen met ondersteuning, aangiftemoment, inloopspreekuur of andere variant? 
  • Waarvoor is het spreekuur bedoeld? (Vragen over) belastingaangifte of / en toeslagen aanvragen? 
  • Wees volledig in je aanmeldinformatie: moeten mensen zich aanmelden en hoe of is er een vrije inloop? 
  • Beschrijf je doelgroep: voor wie organiseer je het? Is iedereen welkom of alleen specifieke doelgroepen? 
  • Beschrijf welke vrijwilligers ingezet worden voor de spreekuren. Met welke maatschappelijke dienstverleners organiseer je de spreekuren? 
  • Moeten klanten hun DigiD of een machtigingscode meenemen, of is er de mogelijkheid tot het aanmaken van een DigiD? 

 

Let op! Wij adviseren je niet te veel velden los te koppelen. Elk veld wat je loskoppelt valt onder je eigen beheer. Je haalt dan geen voordeel meer uit de koppeling en wat er landelijk voor je bijgehouden wordt. Zie je een algemene fout in een blauw veld (bijv. een spelfout)? Laat het ons weten via gids@bibliotheek.nl, dan passen wij het aan.