Wat staat in G!DS?

Informatie in G!DS wordt ingevoerd en bijgehouden door bibliotheken en beheerders van organisaties die in G!DS staan. Daarnaast wordt informatie geïmporteerd uit andere open databestanden. Zo worden alle scholen en kinderopvanginstellingen van Nederland geimporteerd van de open datasets van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) en de LRK (Landelijk Register Kinderopvang). De invoer en het beheer hiervan hoeft dan ook niet in G!DS te gebeuren.

Bij de ingevoerde organisaties, activiteiten, producten en diensten wordt aangeven in welk postcodegebied ze beschikbaar zijn. Daarnaast worden er allerlei kenmerken (metadata) toegevoegd.

Om een indruk te krijgen van de informatie die reeds in G!DS staat is er een demo beschikbaar. Geef een zoekterm in en doorzoek in alle teksten en trefwoorden in G!DS naar organisaties of hun aanbod.

Zoeken naar: Organisaties
Zoeken naar: Producten, diensten en activiteiten

Uitleg:

  • De zoekterm voetbal geeft als resultaat voetbalclub, voetbalvereniging, voetbalveld, etc. Ook een organisatie die in de omschrijving het woord voetbal gebruikt, zoals een camping wordt getoond.
  • Als u twee woorden ingeeft krijgt u alleen de resultaten waarin beide woorden voorkomen.